OVER ONS

 

 

In april 2018 startten Lena, Loes en Annemart met een missie: ‘een gezond product ontwikkelen dat energie geeft aan jongeren.’

Wat viel al snel op: jongeren zijn altijd moe!

Na honderden gesprekken met jongeren, bleek dat meer dan 80% van de jongeren 3-5 keer per week moe was. Vaak ’s ochtends bij het opstaan, in de loop van de ochtend en ’s middags. Vermoeidheid heeft als oorzaak dat je niet goed of voldoende slaapt, of dat je niet gezond leeft, maar ook dat je niet (genoeg) van de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. 

De oplossing: een shotje dat helpt vermoeidheid te bestrijden

Het drietal ontwikkelde een shotje met vitamine B2, B3, B5, B12, vitamine C en ijzer. Al die ingrediënten helpen vermoeidheid te verminderen en ondersteunen het energieniveau. Daarnaast wilden ze proteïne in het product, goed voor botten en spieren. En sap om het lekker te maken!

Bij de ontwikkeling liepen ze tegen veel uitdagingen aan: er werd aanbevolen suikers toe te voegen (dan mag je er ‘energy drink’ op zetten), antischuimmiddel en andere toevoegingen. Daar waren ze het snel over eens: geen toevoegingen, E-nummers, geen rotzooi, geen suikers en niet verdunnen met water. Alleen vitamine, ijzer, de beste proteïne en puur & vers sap.

U GO ging online!

In november 2018 lukte het en startte U GO met de verkoop online. Niet alleen jongeren bleken onze producten te kopen, ook millennials waren super enthousiast. En mensen die om allerlei redenen niet voldoende voedingsstoffen uit normale voeding krijgen (mensen op dieet, herstellend van een ziekte, flexitariërs, energy drink addicts) of die om andere redenen een extraatje nodig hebben. Hier hebben we heel veel van geleerd doordat we heel veel reviews hebben gehad. Hiermee hebben we U GO nog beter mee gemaakt. Na een jaar hebben we besloten met de webshop te stoppen en te focussen op het verkopen van U GO op plekken ‘on the go’. 

Verkoop ‘On the go’

Het verkopen van U GO bij verkooppunten ‘on the go’ zoals benzinestations, hogescholen en universiteiten, ‘to go’-winkels en ziekenhuizen was een groot succes! Vanwege de Corona-crisis hebben we besloten om tijdelijk te stoppen met de verkoop van U GO op de Nederlandse markt. Deze keus geeft ons de mogelijkheid het product door te ontwikkelen voordat we later terugkomen. Houd de website en instagram in de gaten!

Veel gestelde vragen

Hoe werken de shots tegen vermoeidheid?

U GO Vitamin & Protein shots bevatten 50% van je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine B2, B3, B5, B12, C en ijzer. Deze voedingsstoffen helpen vermoeidheid te verminderen en ondersteunen je energieniveau. De 5 gram proteïne draagt bij aan spieropbouw en het behoud van sterke botten.

Wat voor proteïnen zitten in U GO shots?

Elk shotje bevat 5 gram proteïne uit zuivel. Dit zijn wei-eiwitten van de hoogste kwaliteit, die ook voor sportvoeding en kindervoeding worden gebruikt.

Welke allergenen zitten in U GO? (zoals gluten, koemelkeiwit en lactose)

U GO bevat 5 gram wei-eiwit (koemelkeiwit). Daarnaast bevat het een heel klein beetje lactose, namelijk 0,3 gram lactose per shot. De meeste mensen met lactose-intolerantie zullen hier geen tot weinig klachten van krijgen. In U GO zitten verder geen gluten of andere allergenen. Bekijk hier de voedingswaarden.

Waarom is het flesje van plastic? Is glas niet duurzamer?

e overige 25% is bio based plastic, wat betekent dat een deel gemaakt is van plantaardig afval, bijvoorbeeld van suikerriet. Het hele flesje is recyclebaar. Als je plastic recycled is het flesje zelfs duurzamer dan glas. Bovendien is dit flesje nodig voor de ‘high pressure processing (HPP)-behandeling’ waarmee de shots langer vers blijven.

Ik ben influencer en wil graag samenwerken met U GO, met wie kan ik contact opnemen?

Leuk! We willen graag weten wie je bent en wat je idee is! We zien graag je e-mail met je voorstel tegemoet aan sam@go-ugo.com.